Waarde kerstpakket 2014: hoeveel belasting betaal je?

Hoeveel belasting betaal je in 2014 over het kerstpakket? Dat hangt af van de waarde van het kerstpakket.

Waarde kerstpakket 2014

Definitie 'waarde kerstpakket'

De Belastingdienst definieert de waarde van het kerstpakket als volgt: de factuurwaarde inclusief BTW (oftewel de waarde in het economische verkeer). Voor de Pluim is dat de factuurprijs inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten.

Let op: onderstaande regels gelden alleen als je geen gebruik maakt van de werkkostenregeling.

In 2014 kun je als werkgever een kerstpakket met een waarde van € 70,- per persoon fiscaalvriendelijk verstrekken. Dat mag geen contant geld zijn, maar wel een kerstpakket of cadeaubon. Je betaalt dan over de waarde van het kerstpakket (inclusief BTW) 20% belasting, eindheffing genoemd. Met de Pluim heb je keuze uit een ruim aanbod kerstgeschenken tot € 70,-. De Gele, Rode, Groene, Blauwe en de Oranje Pluim - met keus uit vele belevenissen - vallen binnen de waarde van € 70,- voor de belasting.

Bij een waarde tussen € 70,- en € 136,- kun je in 2014 gebruik maken van de vrijstelling voor kleine verstrekkingen. Dit mag in totaal maximaal 2 keer per jaar. Alle geschenken worden hierin meegerekend. Op de waarde van het kerstpakket is dan een eindheffing van toepassing (tegen het gebruteerde tabeltarief). De werkgever betaalt op deze manier 56,8% tot 108,3% belasting over de waarde van het kerstpakket boven de € 70-.

Alle cadeaus, kerstpakketten en geschenken met een waarde van meer dan € 136,- vallen onder de normale fiscale regels. De waarde van het kerstpakket boven de grens van € 136,- wordt dan door de Belastingdienst als loon gezien. De hoogte van de belasting is in dit geval afhankelijk van de individuele situatie van werkgever en werknemer.

De Pluim: waarde van € 15,- tot € 1.000,-

Op zoek naar de juiste waarde voor het kerstpakket? Met de Pluim heb je keuze uit 11 prijscategorieën. Geef dit jaar de Pluim als kerstpakket, dan kiezen jouw werknemers zelf uit een ruim aanbod belevenissen, verwencadeaus en goede doelen.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via