Kerstpakket: fiscaal vriendelijk?

Moet je belasting betalen over een kerstpakket? Fiscaal gezien is dit geschenk het voordeligst bij een prijs onder de € 70,- óf als je gebruik maakt van de werkkostenregeling.

Kerstpakket fiscaal

Kerstpakket fiscaal vriendelijk tot € 70,-

Je vraagt je af of een kerstpakket fiscaal aftrekbaar is? Het antwoord is: gedeeltelijk. Je hoeft over een kerstpakket geen loonbelasting te betalen zolang de waarde ervan niet boven de € 70,- uitkomt. Wel dien je een eindheffing van 20% op het kerstpakket toe te passen. Met andere woorden: een kerstpakket is 'fiscaal vriendelijk' tot € 70,-. Dit geldt alleen als je gebruik maakt van de oude regeling.

In de nieuwe werkkostenregeling geldt: je kerstpakket is fiscaal niet belast zolang deze binnen de vrije ruimte valt. Lees meer over de werkkostenregeling.

De Pluim als alternatief voor het kerstpakket

Een fiscaal voordelig kerstpakket weggeven dat gegarandeerd in de smaak valt? Het eigen keuze kerstpakket is dan een leuke optie. De Pluim is hier een goed alternatief voor. Dit keuzecadeau geeft de ontvangers keuze uit interessante, ontspannende of juist avontuurlijke belevenissen. Met dit alternatief voor het kerstpakket raak je gegarandeerd de juiste snaar!

Bekijk hier de Pluimen en de bijbehorende belevenissen. Bestel je Pluimen vervolgens eenvoudig online.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via