Kerstpakket: aftrekbaar van belasting in 2014?

Is het kerstpakket aftrekbaar in 2014? Dat is afhankelijk van de waarde van het pakket en de keuze voor de regels. Let wel op de eindheffing!

Kerstpakket aftrekbaar 2014

Is het kerstpakket aftrekbaar in 2014?

Pluimen legt je graag uit of jouw kerstpakket in 2014 aftrekbaar van de belasting is. Bij de oude regelgeving geldt ook in 2013 geldt dat een kerstpakket aftrekbaar is zolang de aanschafwaarde ervan onder de € 70,- ligt. Bij de werkkostenregeling ligt dat in 2013 anders. Je kerstpakket is dan, zolang je binnen de vrije ruimte blijft, aftrekbaar van de belasting.

Lees meer over de aftrekbaarheid van de Vennootschapsbelasting (VPB) en omzetbelasting (BTW).

Het kerstpakket is aftrekbaar, maar let op de eindheffing!

Ook al is het kerstpakket aftrekbaar van de loonbelasting, je dient er (in de oude regelgeving) nog wel een eindheffing van 20% over te betalen. Wanneer je ervoor kiest om je werknemers de Pluim (met keuze uit honderden belevenissen) te geven, dan heb je keuze uit meerdere prijscategorieën onder de grens van € 70,-. Jouw werknemers kiezen dan hun favoriete belevenis, cadeau of goede doel uit.

Je betaalt geen eindheffing over het kerstpakket als deze binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling valt.

De Pluim als alternatief voor het kerstpakket

Met de Pluim kunnen jouw werknemers zelf kiezen wat ze met hun kerstpakket doen. Of het nu een spetterende belevenis, een speciaal cadeau of een donatie aan een goed doel wordt, de Pluim is altijd raak! Bekijk de mogelijkheden en plaats vandaag nog je bestelling.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via