Belastingdienst: kerstpakket

Dit jaar laat de Belastingdienst ieder bedrijf zelf kiezen van welke regeling zij gebruik maakt rondom het kerstpakket. Tot en met 2014 zijn er twee keuzes: de oude regeling voor verstrekkingen en vergoedingen of de werkkostenregeling. Deze keuze heeft gevolgen voor de belasting die moet worden betaald op het kerstpakket.

Belastingdienst kerstpakket

Belastingdienst keuze 1: Werkkostenregeling

Wanneer je kiest voor de werkkostenregeling, dan breng je je kerstpakket onder binnen de 'vrije ruimte'. Dit bedraagt 1,4% van het fiscale loon van de medewerkers. Als alle vergoedingen (waaronder het kerstpakket) opgeteld een lagere waarde hebben dan de vrije ruimte, dan is er geen eindheffing verschuldigd. Daarboven is de Belastingdienst strenger: zij rekent dan 80% eindheffing.

Belastingdienst keuze 2: Oude regeling

Kies je voor de oude regeling, dan is de hoogte van de belasting afhankelijk van de waarde van het kerstpakket.

Bekijk uitgebreidere informatie over belasting & kerstpakket.

De Pluim: gunstig voor de belasting

Geef dit jaar de Pluim cadeau als kerstpakket. Dan kiezen jouw werknemers zelf hun favoriete belevenis, verwencadeau of goede doel. Je hebt keuze uit diverse prijscategorieën onder én boven de grenzen van € 70,- en € 136,-. Daarmee pakt de Pluim altijd fiscaal voordelig voor je uit.

* Disclaimer: aan bovenstaande informatie kan geen rechten worden ontleend. Wijzigingen, typ- en/of rekenfouten voorbehouden.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via