Belastingdienst: kerstpakket 2014

In 2014 mag elk bedrijf van de Belastingdienst zelf kiezen van welke regeling zij gebruik maakt rondom de belasting op het kerstpakket. In 2013 zijn er twee keuzes: de oude regeling voor verstrekkingen en vergoedingen of de werkkostenregeling.

Belastingdienst kerstpakket 2014

Belastingdienst keuze 1: Werkkostenregeling

Als je in 2014 voor de werkkostenregeling kiest, breng je je kerstpakket onder binnen de 'vrije ruimte'. De vrije ruimte is 1,4% van het fiscale loon van alle medewerkers. Tel alle vergoedingen (waaronder het kerstpakket) op. Is dit bedrag lager dan de vrije ruimte, dan is er geen eindheffing verschuldigd. Daarboven is de Belastingdienst strenger: zij rekent dan 80% eindheffing. Bekijk ook een rekenvoorbeeld.

Belastingdienst keuze 2: Oude regeling

Kies je voor de oude regeling, dan rekent de Belastingdienst in 2013 een eindheffing die afhankelijk is van de waarde van het kerstpakket.

Waarde kerstpakket

Bekijk uitgebreidere informatie over kerstpakket & belasting, of bekijk een rekenvoorbeeld.

Jouw kerstpakket al gevonden?

Zoek je een leuk kerstpakket? Nederland kiest steeds vaker voor de Pluim, het perfecte alternatief voor een kerstpakket. Met de Pluim hebben je medewerkers de keuze uit een groot aantal unieke belevenissen. Per prijsklasse is het aanbod veelzijdig en is er een ruime keuze.

Meer weten? Bekijk het aanbod voor elke prijscategorie en plaats vandaag nog je bestelling.

* Disclaimer: aan bovenstaande informatie kan geen rechten worden ontleend. Wijzigingen, typ- en/of rekenfouten voorbehouden.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via