Vrijstelling kerstpakket 2014: de regels

In 2014 gelden nog de 'oude' regels rondom de vrijstelling van belasting van het kerstpakket, tenzij jouw bedrijf kiest voor de werkkostenregeling.

Vrijstelling kerstpakket 2014

Hoe werkt de vrijstelling voor het kerstpakket in 2014?

Tot een bedrag van € 136,- kunnen bedrijven gebruik maken van de vrijstelling voor kleine verstrekkingen, als zij geen gebruik maken van de werkkostenregeling. Welke regels er gelden, hangt ook in 2014 af van de waarde van het kerstpakket.

In 2014 kun je een kerstpakket met een waarde van € 70 per persoon fiscaal vriendelijk verstrekken. Dit mag geen contant geld zijn, maar wel een kerstpakket zoals de Pluim. De werkgever is hierover wel 20% belasting (eindheffing) verschuldigd aan de Belastingdienst.

Tot een waarde van € 136,- voor het kerstpakket kun je in 2014 gebruik maken van de vrijstelling voor kleine verstrekkingen. De werkgever mag maximaal 2 keer per jaar een geschenk geven met een waarde van maximaal € 136 per geschenk. Daarover betaal je een eindheffing (tegen het gebruteerde tabeltarief). Dit tarief varieert tussen de 56,8% en 108,3%, afhankelijk van de individuele situatie van werkgever en werknemer. Bekijk een rekenvoorbeeld.

Kerstpakketten, contant geld en geschenken met een waarde van meer dan € 136,- vallen buiten de vrijstelling. Het bedrag boven de € 136,- wordt volledig belast volgens de normale fiscale regels voor loonbelasting. De exacte hoogte van deze kosten is afhankelijk van de specifieke situatie van werkgever en werknemer.

De Pluim: verkrijgbaar van € 15,- tot € 1.000,-

Een origineel alternatief voor het kerstpakket is de Pluim. Hiermee kiezen jouw werknemers zelf hun leukste belevenis uit een ruim assortiment belevenissen, verwencadeaus en goede doelen. En met 11 verschillende prijscategorieën is er altijd een Pluim die binnen de kerstpakket vrijstelling van de Belastingdienst past.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via