Kerstpakket: werkkostenregeling of oude regels?

In 2014 zijn er twee regelingen voor het kerstpakket: werkkostenregeling (WKR) of de oude regeling. Vanaf 2015 is de werkkostenregeling verplicht. De Belastingdienst laat je in 2013 en 2014 elk jaar opnieuw kiezen.

Kerstpakket werkkostenregeling

Werkkostenregeling: vrije ruimte

Als eerste is het begrip 'vrije ruimte' uit de werkkostenregeling van belang. Dit is 1,4% van het totale fiscale loon van de werknemers. Zijn de totale onbelaste vergoedingen (waaronder het kerstpakket) hoger, dan wordt een eindheffing van 80% gerekend over het bedrag boven deze grens.

Kerstpakket & werkkostenregeling: wel of geen eindheffing?

Het kerstpakket valt in de werkkostenregeling onder de 'vrije ruimte'. Als je hierbinnen blijft (samen met andere vergoedingen en verstrekkingen), hoef je hierover geen loonheffing te betalen. Dit geldt ook voor het kerstpakket voor ex-werknemers en gepensioneerden. Ook hiervoor geldt: valt het kerstpakket binnen de vrije ruimte, dan wordt er geen eindheffing gerekend.

Kerstpakket: oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen

In 2014 kun je ook nog kiezen voor de oude regels rondom kerstpakket en belasting.

Een écht origineel kerstpakket

De Pluim is het leukste wat je collega's kunnen ontvangen als kerstpakket. Zij kiezen dan zelf uit een ruim aanbod belevenissen, verwencadeaus of donatie aan één van de goede doelen. Je beloont hen met ontspanning voor hun inspanning! Je bestelt de Pluim eenvoudig online. Je weet niet wat je beleeft, als je deze Kerst de Pluim geeft!

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via