Loonheffing en de Pluim als kerstpakket

Hoe zit het met loonheffing en het kerstpakket? Pluimen legt het graag voor je uit.

Kerstpakket loonheffing

Werkkostenregeling of 'oude regeling'?

Als je de Pluim cadeau geeft als kerstpakket, is dit in veel gevallen fiscaal vriendelijk. De exacte gevolgen voor de loonheffing zijn afhankelijk van de keuze voor de werkkostenregeling of de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen. In alle gevallen geldt dat je als werkgever niet wilt dat je werknemers loonheffing betalen over het kerstpakket, en daarom deze kosten voor je rekening neemt.

Loonheffing kerstpakket in oude regeling

Loonheffing kerstpakket in de werkkostenregeling

In de werkkostenregeling is de Pluim fiscaal vriendelijk, wanneer deze binnen de zogenaamde vrije ruimte valt. Dit is 1,4% van het totale fiscale loon van alle werknemers. Wanneer de totale verstrekking aan werknemers binnen deze vrije ruimte blijft, hoeft hierover geen loonheffing te worden betaald. Het hangt dus af van welke verstrekkingen er nog meer aan de werknemers worden gedaan. Zijn de totale verstrekkingen hoger, dan wordt een eindheffing van 80% gerekend over het bedrag boven deze grens.

De Pluim als kerstpakket fiscaal vriendelijk

Met de Pluim heb je de keuze uit 11 prijscategorieën, waarvan er altijd één bij zit die voor jou het voordeligste uitpakt qua belasting. Je geeft met de Pluim een onvergetelijke ervaring, verwencadeau of donatie aan een goed doel cadeau. Voor ieder wat wils. Jouw kerstpakket 2012 kan met de Pluim niet meer stuk!

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via