Kerstpakket & inkomstenbelasting (IB)

Moet je inkomstenbelasting betalen over een kerstpakket voor je werknemers? Pluimen legt het graag voor je uit. Let op: onderstaande regels gelden alleen als je geen gebruik maakt van de werkkostenregeling.

Kerstpakket inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting over het kerstpakket voor werknemers

In de Inkomstenbelasting (IB) en Vennootschapsbelasting (VPB) zijn de kosten voor een kerstpakket voor je werknemers volledig aftrekbaar. Je kunt de Pluim als alternatief voor het kerstpakket dus belastingvrij voor de werknemer verstrekken. Let op: je betaalt wel een eindheffing van 20% bij een kerstpakket onder de € 70,-.

Inkomstenbelasting over het kerstpakket als relatiegeschenk

Geef je een kerstpakket aan zakelijke relaties, dan wordt dit gezien als een relatiegeschenk. Hiervoor geldt wel een maximumbedrag: € 227,- excl. BTW per werknemer of relatie, per boekjaar. De BTW (omzetbelasting) hierover kun je over dit bedrag aftrekken.

Een verrassing in ieder kerstpakket

De Pluim cadeau geven aan werknemers of relaties betekent dat het voor iedereen een verrassing is wat er in het kerstpakket zit. Zij zoeken zelf een belevenis uit die hen inspireert, motiveert of ontspant. Denk bijvoorbeeld aan kitesurfen, schaatsen, lekker eten, een weekendje weg, pretpark of met een fijn boek op de bank. Zelfs doneren aan een goed doel behoort tot de mogelijkheden. De Pluim is er voor elk budget: in 11 prijscategorieën van € 15,- tot € 1000,- per stuk. Bestel ze hier eenvoudig online

* Disclaimer: aan bovenstaande informatie kan geen rechten worden ontleend. Wijzigingen, typ- en/of rekenfouten voorbehouden.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via