Kerstpakket en belasting

Hoe zit het nu eigenlijk met kerstpakket en belasting? Pluimen legt het je graag uit!

Kerstpakket en belasting

Kies de kerstpakket belasting regeling die het goedkoopste uitpakt

Ook in 2014 heb je nog keuze uit twee regelingen met betrekking tot kerstpakket en belasting. In de werkkostenregeling is je kerstpakket onder bepaalde omstandigheden belastingvrij en bij de oude regeling betaal je een eindheffing van 20% (bij een waarde onder de € 70,-). Deze twee regelingen kun je niet tegelijkertijd toepassen.

Kerstpakket en belasting in de werkkostenregeling

Als eerste de definitie van het begrip 'vrije ruimte'. Dit is 1,4% van het totale fiscale loon van de werknemers. Zijn de totale onbelaste vergoedingen (waaronder het kerstpakket) lager, dan hoef je hier geen belasting over te betalen. Is dit hoger? De Belastingdienst rekent dan een belasting (eindheffing) van 80% over het bedrag boven deze grens.

Kerstpakket en belasting in de oude regeling

De hoogte van de belasting op het kerstpakket hangt in de oude regeling af van de waarde van het kerstpakket:

Geen zorgen over kerstpakket en belasting met de Pluim

Genoeg over de praktische dingen. Als je je medewerkers écht wil verrassen, geef je hen de Pluim. Met dit beleveniscadeau bied je je collega's ontspanning als dank voor hun inspanning. Voeg eenvoudig een mooi compliment toe op de persoonlijke kaart in de verpakking en upload een videoboodschap. Met de Pluim weet je één ding in ieder geval zeker: het valt bij iedereen in de smaak!

* Disclaimer: aan bovenstaande informatie kan geen rechten worden ontleend. Wijzigingen, typ- en/of rekenfouten voorbehouden.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via