Kerstpakket & BTW (omzetbelasting)

Kun je de BTW op het kerstpakket terugvorderen? Pluimen legt uit hoe het werkt.

Kerstpakket BTW

BTW op het kerstpakket

Voor de omzetbelasting (BTW) wordt een kerstpakket door de Belastingdienst gezien als een 'persoonsgebonden personeelsvoorziening'. Je kunt de BTW die je betaalt bij het inkopen van je kerstpakket terugvorderen. Voorwaarde is wel dat je met de totale waarde van de cadeaus per werknemer niet boven de drempel van € 227,- exclusief BTW uitkomt. Het is dus afhankelijk van de situatie van de individuele werknemers of je de BTW in zijn geheel, gedeeltelijk of niet mag terugvragen. Dit hangt er ook vanaf of je als bedrijf zelf ook omzetbelasting (BTW) aan anderen factureert, en tegen welk tarief.

De Pluim: je betaalt weinig BTW (omzetbelasting)

Over de Pluim wordt maar heel weinig BTW berekend, namelijk alleen 21% BTW over de verpakkings- en verzendkosten. De voucher zelf is vrijgesteld van BTW. Dit betekent dat de vraag of je de BTW kunt terugvorderen, minder van belang is. De Pluim is nu met 21% BTW nog steeds fiscaal voordelig.

Met de Pluim geef je gegarandeerd een geslaagd kerstpakket cadeau aan je werknemers. Zij kiezen zelf hun favoriete belevenis, verwencadeau of doneren aan één van de goede doelen. Daarmee is de Pluim altijd raak!

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via