Jouw kerstpakket belastingvrij?

Kan jouw kerstpakket volledig belastingvrij zijn? Tot een bepaald bedrag wel, maar er is soms ook nog een eindheffing, afhankelijk van welke regeling je kiest. Pluimen legt uit!

Kerstpakket belastingvrij

Belastingvrij kerstpakket tot € 70,-

Relatiegeschenken zijn tot een bepaald bedrag belastingvrij. Zo is ook een kerstpakket belastingvrij tot op bepaalde hoogte. Ga je als werkgever een kerstpakket weggeven? Hou er dan rekening mee dat je tot een waarde van € 70,- geen loonbelasting af hoeft te dragen. Helemaal belastingvrij is het kerstpakket echter niet: voor geschenken tot €70,- geldt een eindheffing van 20%. Dit geldt alleen als je gebruik maakt van de oude regeling voor vergoedingen en verstrekkingen.

Belastingvrij kerstpakket in de werkkostenregeling

Bovenstaande regels voor kerstpakket en belasting gelden alleen als jouw bedrijf geen gebruik maakt van de werkkostenregeling. Je kunt dan onder bepaalde omstandigheden wel een belastingvrij kerstpakket (zonder eindheffing) geven.

Geef dit jaar een origineel kerstpakket: de Pluim

De Pluim is een geweldige invulling voor een belastingvrij kerstpakket. Dit cadeau geeft de ontvanger de mogelijkheid om te kiezen uit een ruim aanbod belevenissen. Van entreekaarten voor musea, dierentuinen en pretparken tot een floatarrangement in een wellnesscentrum.

Geef je je medewerkers de Pluim cadeau als kerstpakket, dan kun je zelf een persoonlijke boodschap instellen. Die krijgen ze te zien wanneer ze inloggen op www.mijnpluim.nl. Een leuke en verrassende manier om hen te bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar.

Bekijk het assortiment van belevenissen en bestel de Pluim eenvoudig online.

* Disclaimer: aan bovenstaande informatie kan geen rechten worden ontleend. Wijzigingen, typ- en/of rekenfouten voorbehouden.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via