Kerstpakket belasting: hoe werkt het?

Hoeveel belasting je betaalt, is afhankelijk van de waarde van het kerstpakket. Hoe dat precies zit? Pluimen legt uit!

Kerstpakket belasting

Belasting op het kerstpakket

Ook dit jaar zullen weer veel werkgevers een kerstpakket gaan schenken aan hun medewerkers. Maar hoe werkt het nu op gebied van het kerstpakket, belasting? Dat is afhankelijk van de waarde van het kerstpakket.

Let op: dit geldt alleen als jouw bedrijf geen gebruik maakt van de werkkostenregeling.

In 2014 kan een werkgever een kerstpakket met een waarde van € 70,- per persoon fiscaalvriendelijk verstrekken. Dit bedrag is inclusief BTW. Het kerstgeschenk mag dan geen contant geld zijn. Wel toegestaan zijn bijvoorbeeld een kerstpakket of cadeaubon. Over zo'n kerstpakket wordt 20% belasting (eindheffing) gerekend.

Bij Pluimen is er een groot aanbod kerstgeschenken tot € 70,-. De Gele, Rode, Groene, Blauwe en de Oranje Pluim - met keus uit honderden belevenissen - vallen in de kerstperiode binnen de grens van € 70,- voor de belasting. Deze worden dan fiscaal vriendelijk behandeld.

Als de waarde van het kerstpakket meer dan € 70 is, kan ook nog gebruik gemaakt worden van de vrijstelling voor kleine verstrekkingen. Op grond van deze belastingregeling mag een werkgever maximaal 2 maal per jaar een geschenk geven met een waarde van maximaal € 136 per geschenk. Op deze geschenken is dan een eindheffing voor de belasting van toepassing, tegen het gebruteerde tabeltarief. Dit tabeltarief varieert tussen de 56,8% en 108,3% en is afhankelijk van het loon van de werknemers. Deze eindheffing wordt gerekend over de waarde van het kerstpakket boven de € 70,-.

Contant geld en kerstpakketten of -geschenken met een waarde van meer dan € 136,- zijn volledig belast volgens de normale fiscale regels voor loonbelasting. De hoogte van deze belasting is afhankelijk van de individuele situatie van de werkgever en werknemer.

De Pluim: een origineel alternatief voor het kerstpakket

Zoek je een origineel kerstpakket? Denk dan eens aan de Pluim: iedereen kiest een ruim aanbod van belevenissen zijn eigen cadeau. Met prijsklassen tussen de € 15,- en € 1.000,- is de Pluim er voor elk budget! Bekijk de mogelijkheden en plaats vandaag nog je bestelling

* Disclaimer: aan bovenstaande informatie kan geen rechten worden ontleend. Wijzigingen, typ- en/of rekenfouten voorbehouden.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via