Kerstpakket: belasting 2014

In 2014 kies je zelf op welke manier je belasting over het kerstpakket betaalt. Hoe dat precies zit? Pluimen legt uit!

Kerstpakket belasting 2014

Kerstpakket belasting 2014: Kies de regelgeving die het goedkoopste uitpakt

Ook in 2014 kun je nog kiezen tussen twee soorten regels voor de belasting op het kerstpakket. In het rekenvoorbeeld kun je zelf uitrekenen wat voor jou het goedkoopste uitpakt: de werkkostenregeling of de oude regeling.

Werkkostenregeling en kerstpakket belasting

De simpelste regeling is de werkkostenregeling. Daarvoor moet je wel berekenen wat de beschikbare vrije ruimte is en hoeveel de totale vergoedingen bedragen. De vrije ruimte is 1,4% van het totale fiscale loon van je werknemers. Als het totale bedrag voor vergoedingen, waaronder het kerstpakket, hier niet boven komt, hoef je hierover in 2014 geen belasting te betalen. Daarboven betaal je wel 80% eindheffing.

Oude regeling en kerstpakket belasting

In 2013 kun je ook nog kiezen voor de oude regeling voor verstrekkingen en vergoedingen. De belasting over het kerstpakket is dan afhankelijk van de waarde van het kerstpakket.

Het leukste kerstpakket voor iedereen

De Pluim is ook in 2014 het leukste kerstpakket voor iedereen. Omdat er voor iedereen wel iets in zit wat hij/zij graag wil hebben of beleven. De Pluim geeft de ontvanger keuze uit een groot aantal belevenissen, verwencadeaus en goede doelen. De Pluim is er al vanaf 15 euro, maar dat krijgen jouw mensen uiteraard niet te zien. Op de speciale site mijnpluim.nl vullen zij de vouchercode in en kiezen zij hun cadeau. Hoe je het qua belasting ook inricht, voor een kerstpakket zit je bij Pluimen altijd goed.

* Disclaimer: aan bovenstaande informatie kan geen rechten worden ontleend. Wijzigingen, typ- en/of rekenfouten voorbehouden.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via