Kerstpakket belast of niet?

Of je kerstpakket belast wordt, hangt af van een aantal dingen. Kies je ervoor om je kerstpakket onder te brengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling of maak je gebruik van de oude regeling?

Kerstpakket belast

Kerstpakket belast in oude regeling?

Als jouw kerstpakket goedkoper is dan € 70,- (bijvoorbeeld de Oranje Pluim in de kerstperiode), dan betaal je slechts 20% eindheffing over dit bedrag. Is het meer dan € 70,-, maar minder dan € 136,-, dan kun je dit bruteren. Je betaalt dan een eindheffing van 58,7% tot 108,3% over het bedrag boven de € 70,-. Daarboven wordt het kerstpakket belast, volledig. Een kerstpakket in de vorm van de Gele (€ 15,-) t/m de Paarse Pluim (€ 100,-) wordt dus fiscaal vriendelijk behandeld. Bekijk ook een rekenvoorbeeld.

Kerstpakket belast in werkkostenregeling?

Wanneer je gebruik maakt van de werkkostenregeling, wordt je kerstpakket niet belast als het binnen de zogenaamde 'vrije ruimte' past. De vrije ruimte is 1,4% van het totale fiscale loon van alle werknemers. Let op: alle vergoedingen, dus niet alleen het kerstpakket, vallen binnen deze vrije ruimte. Kijk op de site van de Belastingdienst voor meer informatie over welke vergoedingen binnen de vrije ruimte vallen.

Het leukste kerstpakket

Al sinds 1997 is de Pluim op de markt. Dankzij scherpe afspraken met hotels, reisbureaus, dierentuinen, themaparken en thermen weten wij in elke prijscategorie, ook onder de € 70,-, een veelzijdig aanbod aan te bieden. Van verrassende belevenissen, verwencadeaus tot aan goede doelen. Zo is er voor elk wat wils en zal iedereen met dit alternatieve kerstpakket blij zijn. Extraatje: jouw collega's kunnen je laten weten waar zij hun Pluim voor hebben ingewisseld en een bedankje voor jou achterlaten.

Voor ieders budget: van €15 tot €1000
Een persoonlijk cadeau, wel zo leuk
Ontvanger kiest zelf leukste belevenis
Onbeperkt geldig, het is een cadeau
Voor 14.00 uur besteld, vandaag verzonden

Op Pluimen.nl

Volg Pluimen via